За нас ніхто планету не врятує!

Новини on 7 Окт , 2017

 

З настанням осені ми починаємо більше цінувати тепло. З настанням осені у нас прокидається безмежне бажання полетіти вслід за журавлями. З настанням осені нам хочеться зробити щось хороше, і так, аби це хороше ніколи не закінчувалося, або хоча б тривало якомога довше…

У вересні ми готувалися до настання холодів, а у жовтні почали збирати врожай, закладати сад, сіяти квіти. 05 жовтня, Запорізька молодіжна громадська організація Небо без кордонів "зібрала свій врожай", і хоча він не солодкий на смак, як наприклад, соковиті яблука, але дуже важливий для нас і Запоріжжя в соціальному та екологічному плані. Цей "врожай" – пластикові кришечки, зібрані у рамках вуличної акції "Добро жменями. Запоріжжя", що проходила на території Класичний Приватний Університет.

І хоча початок акції був оголошений на 11.00, почалася вона значно раніше. Вже о 10-й ранку до нас завітали перші гості, які привезли з собою пакунки з пластиком. Та, якщо бути зовсім точними, гостей ми почали зустрічати ще від учора. А це свідчить про те, що благодійна акція "Добро жменями. Запоріжжя" ще два роки тому об’єднала навколо себе активних, заповзятих, небайдужих юних, молодих і дорослих людей, які і досі продовжують займатися цією корисною та важливою справою.

Серед найактивніших, які сьогодні завітали до нас разом із кришечками – звісно ж, діти – учні та учениці запорізьких шкіл, які разом зі своїми вчителями та мудрими наставниками не лишаються осторонь важливих подій. У числі активних і наші друзі – крамниця "Пижама всем", коворкінг Спільно HUB, колектив ТОВ Запорожский титано-магниевый комбинат (зокрема Олександр Кошеленко) і, звісно, викладачі та студенти Інститут журналістики і масової комунікації — КПУ, ЗНВК Вибір

Спільними зусиллями на акції ми разом із вами зібрали 238 кг пластикових кришок. Це все завдяки вам, вашому ентузіазму і вашому бажанню допомагати іншим. Скільки саме коштів вдасться виручити за цю вагу ми знатимемо вже завтра і неодмінно повідомимо вам.

Усі зібрані кришки ми передали громадській організації ЕКО Україна — це Я, а вже на днях пластик відправиться на переробку. Таким чином ми разом даємо старт екологічному проекту "Еко Україна – це я", мета якого навчити юних запоріжців до сортування сміття та виробити у них екологічну свідомість. Робитимемо це шляхом встановлення екокуточків на території шкіл.

Перший претендент на екокуточок – Запорізька загальноосвітня школа №49. Це школа екологічного профілю, що знаходиться у Хортицькому районі міста Запоріжжя. Діти та вчителі цього навчального закладу цінують та бережуть природу, а тому охоче погодилися стати "першовідкривачами" цього проекту.

Планується, що екокуточки стоятимуть на території усіх запорізьких шкіл, звісно ж, якщо вони самі того захочуть і долучаться до цієї екоініціативи.

Про подальші дії ми звітуватимемо на сторінках соціальних мереж, аби ви були у курсі усіх "кришкових" подій, які ми творимо разом з вами.

Ще раз дуже дякуємо всім і кожному/кожній, хто брав і бере участь у благодійній акції "Добро жменями. Запоріжжя". Дякуємо за яскраві вогники в очах, гіперактивність, небайдужість і бажання робити цей світ кращим. Разом з вами ми зробили наше Запоріжжя чистішим від пластику на 238 кілограмів.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо припинити процес накопичення відходів та засмічення нашої планети. Тільки спільними зусиллями ми зможемо привчити людей до сортування сміття. Тільки спільними зусиллями ми зробимо наше місто гарнішим, чистішим, приємнішим і світлішим, аби не лише корінні жителі, а й мешканці, гості, туристи відчували себе тут, як вдома.

За кришковим "бумом" спостерігала,
Іра Ярко

nbk2017_3

nbk2017_5

 

 

 

 

 

 

nbk