Увага! Оголошення.

Новини on 20 Бер , 2022
🟨Після завершення двотижневих канікул у закладах загальної середньої освіти м.Запоріжжя, відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 10.03.2022 N104, на підставі рішення чергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м.Запоріжжя від 04.03.2022, протокол 13, рішення виконкому міської ради від 24.02.2022 N110 «Про вжиття додаткових заходів у м.Запоріжжі у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні » (зі змінами), рішень педагогічних рад закладів освіти, з 14.03.2022 у школах Запоріжжя тимчасово призупинено освітній процес (в умовах правового режиму воєнного стану) з можливістю його швидкого відновлення. Рішення про відновлення освітнього процесу обов’язково погоджується з обласною військовою адміністрацією. Питання про можливість відновлення освітнього процесу щотижнево розглядатиметься обласною та місцевою владою.
🟨Дійсно, ми не маємо допустити незворотних втрат в освітньому процесі. До того ж, повернення школярів до навчання сприятиме їх відволіканню від жорсткої реальності та негативу. Сьогодні слід розглядати навчання як один із способів зниження стресу, бо в цей час діти зайняті спілкуванням з дорослими — вчителями, відчувають безпеку, комфорт і можливість отримання корисних знань та дізнатись щось цікаве, — все це відволікає від ситуації, що триває.
Разом з тим — безпека дітей та працівників закладів — понад усе!
❓Чи є можливість сьогодні у Запоріжжі відновлення освітнього процесу?
🟦У місті по кілька разів протягом доби оголошується повітряна тривога. Наші захисники тримають оборону і завдають ворогу нищівних ударів.Триває інтенсивне укріплення міста та його околиць.
Сьогодні в умовах воєнного стану мешканці міста, в тому числі і педагогічні працівники, долучилися до волонтерської діяльності.
🟦У всіх школах міста облаштовані найпростіші укриття, до яких ми поспішаєм під час тривоги по кілька разів протягом доби. Ви звернули увагу на знайомі обличчя тих, хто зустрічає вас на вході до укриттів?
Так, це вчителі, які задіяні у чергуванні, цілодобово, за графіком.
🟦На базі закладів освіти розпочали роботу територіальні інформаційні центри, в яких містяни вже зараз можуть дізнатися про всі актуальні новини Запоріжжя. А якщо у місті виникне надзвичайна ситуація, або якщо не працюватиме мобільний чи інтернет-зв’язок, то саме в цих центрах ви зможете отримати асю необхідну інформаційну допомогу та підтримку, яка буде об’єднувати всіх містян.
У цих центрах також працюють педагоги, за окремим графіком.
🟦У кожному закладі освіти організовано роботу волонтерських центрів, спрямованих на допомогу нашим захисникам, біженцям та всім, хто потребує підтримки у цей непростий час. Тут виготовляють маскувальні сітки, готують їжу, збирають та відправляють через водонтерські організації гуманітарну допомогу: ліки, одяг, продукти харчування, засоби гігієни, ковдри, каремати, подушки. У закладах дошкільної освіти та окремих школах готують гаряче харчування для захисників міста та біженців. Окремі заклади дошкільної освіти надали прихисток тимчасово переміщених особам, які були евакуйовані до Запоріжжя.
І звісно, що всі педагогічні працівники задіяні у роботі цих центрів, постійно, у вільний час від попередніх графіків.
❓Як за таких умов скласти розклад занять?
🟦І це у той час, коли майже тисяча вчителів знаходяться за межами міста. Так, сьогодні це реальність: хтось залишається у Запоріжжі, а хтось ще у перші дні війни виїхав до західної України або за кордон — кожен здійснює вибір у відповідності до власних обставин.
🟦До речі за результатами звітів понад 25 тисяч учнів також знаходяться за межами міста або України. І варто додати, що не у всіх є можливість підключення до інтернету.
❓Чи можна у цей час все ж організувати навчання?
🟦Так, з урахуванням ситуації, що склалась, у Міністерстві освіти і науки України розроблено Всеукраїнський онлайн розклад – трансляції уроків онлайн для всіх класів. Він доступний за посиланням⤵️
Усі охочі можуть використовувати платформу «Всеукраїнська школа онлайн», що містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання за посиланням ⤵️
🟦Крім того, у Міністерстві освіти і науки підготовлено перелік корисних ресурсів для дорослих та дітей щодо психологічної підтримки, навчання та інформування, яким можна скористатися за посиланням⤵️
💛💙І пам‘ятайте, освіта це одна із сфер нашого життя. Всі сфери життя мають бути збалансовані: і освіта, і робота, і родина, і відпочинок… тільки мова сьогодні йде про ЖИТТЯ, яке є під загрозою. І порятунком може бути лише Перемога, яка залежить від кожного з нас.
🇺🇦Сьогодні ми маємо бути згуртованими і мужніми, як ніколи!
🇺🇦Разом усі ми — велика сила і разом ми переможемо!
Джерело https://www.facebook.com/photo/?fbid=2761747327453063&set=a.1389418661352610