Шкільна служба порозуміння

Новини on 14 Жовт , 2021
       Рівно за місяць, з вересня по жовтень провели ознайомлення учнів з 8-10 класів (це 8 класів в яких було охоплено- 195 учнів) з «Шкільною службою порозуміння», яка впроваджується в цьому році в Академічному ліцеї «Вибір». Бажаючих дуже багато, і це дуже добре, що є діти яким не байдуже атмосфера в школі, які хочуть щось дізнатися для себе, навчитися самим вирішувати конфлікти та допомогати іншим. Проводити профілактичну роботу по класам.
Це команда підготовлених старшокласників-посередників (медіаторів), які працюють над формуванням безпечної атмосфери у навчальному закладі, допомагають своїм одноліткам розв’язувати конфлікти мирним шляхом, використовуючи у роботі медіацію.
Медіація — це добровільний і конфіденційний процес, у якому третя нейтральна сторона (медіатор) допомагає конфліктуючим сторонам знайти взаємоприйнятний варіант вирішення ситуації, що склалася..
Медіація може застосовуватися у ситуаціях:
Конфліктів між учнями (у випадках ображання, бійок, погроз, принижень, цькування тощо). Конфліктів між учнями та вчителями. Конфліктів між учнями та адміністрацією навчального закладу. Конфліктів між учнями та батьками інших дітей. Конфліктів між учителями та батьками дітей. Конфліктів між учителями та адміністрацією закладу. Між батьками учнів (якщо підґрунтям конфлікту є шкільні справи).
На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди сидять, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 1 особа та стоїть