Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності

Новини on 14 Жовт , 2021
Мабуть немає людини яка б не пам’ятала, звідки вона родом, де її коріння. Нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій зросла… Лише на рідній землі людина відчуває себе справжнім господарем. Тому ми повинні не просто любити рідну землю, а знати її історію, мову та поважати її культуру.
Краєзнавство — один з напрямків роботи , який сприяє вихованню у читачів любові і дбайливого ставлення до рідної землі, – своєї «малої Батьківщини», її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, любові до рідної природи.
В рамках Місячника шкільних бібліотек, який проходить під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» учні 6А та 6В класів відвідали шкільну медіатеку де побували на вiртуальній екскурсiї «Запорiжжя – козацький край».
Українське козацтво — одна з легендарних сторінок української історії, на славних прикладах якої виховується почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.
Бібліотекарі підготували та ознайомили учнів з тематичною викладкою «Із глибини сторіч долина козацький клич», присвяченою найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.
Представлені як художні твори так і науково-популярна та довідкова література присвячена одній з найцікавіших сторінок минулого українського народу — історії Війська Запорозького, про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя  та поб ут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди.
Діти з цікавістю та захопленням розгадували «Козацькі ребуси».
Загалом, подорож пройшла цікаво та пізнавально.

ут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди.

Діти з цікавістю та захопленням розгадували «Козацькі ребуси».
Загалом, подорож пройшла цікаво та пізнавально.