Пандемія – виклик соціалізації

Новини on 29 Вер , 2021

Пандемія – це не кара, а випробовування нашої єдності.

Вивчаючи виклики соціалізації в період пандемії в межах курсу «Громадянська освіта», серед десятикласників Академічного ліцею «Вибір» проводилось дослідження.

Як свідчить опитування , відбувся прорив у дистанційній освіті (25%). Учні познайомились з іншим видом навчання (спочатку складним і незрозумілим), достойно впорались та наразі без перешкод ним користуються. Під час конференцій у Zoom та Мeet вчителі ліцею пояснюють матеріал, учні можуть продемонструвати знання, поставити запитання.

Пандемія, на думку старшокласників, навчила нас бути більш відповідальними й дисциплінованими (23 %).

Негативним , на думку 22 % опитаних, є те, що основним способом комунікації стало онлайн — спілкування, яке відбувається у месенджерах, відеочатах, під час конференцій у Zoom…Чудово, що ми маємо можливість контактувати на великій відстані, але краще «живе» спілкування, коли можна обійняти людину, подивитися їй в очі, відчути її емоції .

Пандемія – це загроза не тільки нашому здоров’ю, а й цілісності соціуму, тож ми повинні триматись разом для вирішення цієї глобальної проблеми. Сьогодні вакцинація – найшвидший спосіб досягнення колективного імунітету. Не будьте безвідповідальними і заради себе та своїх близьких вакцинуйтесь.

Я сподіваюсь, що завдяки спільним зусиллям ми подолаємо загрозу і повернемось до активного соціального життя.

Пам’ятайте: разом ми – сила.

Учениця 10-Б класу Кирпа Анастасія