Прийом до першого класу

Новини on 8 Май , 2020

Шановні батьки майбутніх першокласників!

  Через карантин школи зможуть приймати документи для зарахування у перший клас онлайн або переносити термін їхнього прийому залежно від карантину. Відповідне роз’яснення оприлюднено на сайті МОН. 

   “Закон, прийнятий заради запобігання епідемії COVID-19, дозволяє змінювати режим роботи установ на період карантину – це стосується і закладів освіти. Тобто прийом документів для зарахування може бути організований гнучко, у тому числі – онлайн. Зокрема, це стосується і зарахування до перших класів”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій. 

   Рішення про гнучкий режим прийому документів на час карантину може прийняти засновник закладу загальної середньої освіти. (Це Департамент міської ради)

   Зокрема, засновник може дозволити подавати документи в сканованій формі електронною поштою без електронного цифрового підпису. Вхідні документи, отримані у такий спосіб, реєструються окремо від інших документів із зазначенням електронної адреси відправника і адресата. Ми чекаємо відповідного рішення від департаменту освіти Запорізької міської ради. Однак через епідеміологічну ситуацію МОН освіти і науки України рекомендує організувати цей процес після карантину.

   Інформацію про терміни прийому документів та способи їхнього подання буде оприлюднено впродовж двох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення департаменту освіти Запорізької міської ради. Це рішення буде опубліковане її  власному вебсайті департамента освіти Запорізької міської ради.

Бережіть себе і своїх дітей, ви  все встигнете  зробити. Ми будемо чекати ваших дітей, головне, щоб вони були здорові!