Меморандум співпраці

Новини on 6 Сен , 2019

Меморандум співпраці батьків, учнів та педагогів

Завантажити меморандум можна за цим посиланням.

Представляємо вам Меморандум про співпрацю батьків, учнів та педагогів, який був розроблений за ініціативи ГО «Смарт освіта» та за підтримки програми “Долучайся” Пакт, USAID.

Цей документ базується на принципах, задекларованих в Концепції НУШ і Законі «Про освіту» та покликаний допомогти вчителям, учням і батькам налагодити партнерські взаємовідносини. Його створено за результатами фасилітації між учнями, батьками та учителями на базі шкіл з різних регіонів України.

Звертаємо вашу увагу на те, що прийняття Меморандуму можливе лише за умови його обговорення у шкільній спільноті, і погодження всіх зацікавлених сторін (вчителів, батьків, учнів, адміністрації школи) щодо основних правил взаємодії. Документ має рамковий характер та може бути змінений чи адаптований для кожної окремої ШКОЛИ.

Меморандум – це результат фасилітованих зустрічей між учнями, батьками і вчителями в шести школах по всій Україні та експертного і громадського обговорень. Цей документ має спростити комунікацію між усіма учасниками освітнього процесу та ухвалення рішень у школі. Він складається з трьох розділів:

Перший розділ присвячено правилам та регламентам, яких не вистачає для врегулювання щоденного життя та розпорядку, які спільнота кожної школи має напрацювати сама.

Другий розділ стосується підвищення ефективності освітнього процесу.

Третій розділ присвячено безпеці в школі, сприятливому фізичному середовищу та комфортній психосоціальній атмосфері.

Весь матеріал, відео можна переглянути за посиланням https://nus.org.ua/memorandum/