«Історія і уроки Голокосту»

Новини on 23 Май , 2017

9-21 травня в Києві пройшов ХVІІ Всеукраїнський конкурс учнівських робіт 
«Історія і уроки Голокосту» ім. І.Б. Медвинського за 2016 – 2017 навчальний рік.
Організатором конкурсу є Український центр вивчення історії Голокосту за підтримки ЄАЄК, Вааду України та Посольства Держави Ізраїль в Україні.

Учень 9 класу ЗНВК "Вибір" Федотов Давид, разом з учителем історії Бережок С.В., прийняли в ньому участь зі своєю науково-дослідницькою роботою з теми "Історія Голокосту на теренах Запорізького краю".

В конкурсі брали участь учні з усіх областей України, Білорусі, Молдови та Киргизстану.
До участі в конкурсі було надіслано понад 130 робіт, до фінального етапу пройшли 64 роботи.
Представлення робіт та захист проходив в кількох секціях: "Історія Голокосту. Регіональні дослідження", "Історія Голокосту. Різні форми опору політиці Голокосту", "Історія Голокосту. Особливості долі різних груп у період Голокосту. Геноцид ромів", "Історія Голокосту. Порятунок євреїв в умовах Голокосту. Праведники народів світу", "Історична спадщина та вшанування пам'яті про Голокост", "Художні творчі роботи", "Літературні творчі роботи та кіно".
Окрім того, організатори також включили до програми різні заняття як для конкурсантів, так і для вчителів. Тригодинне заняття-гра для учнів "Тайнопис єврейської культури", був присвячений різним аспектам культури та історії єврейської громади; тим часом вчителі мали змогу прослухати лекцію Світлани Осіпчук "Робота пам'яті і робота з пам'ятниками". 
В день закриття Віталій Нахманович презентував проект Віртуальної виставки та її каталог "Бабин Яр: пам'ять на тлі історії", а Ірина Клімова представляла заняття "Відображення теми Голокосту в образотворчому мистецтві".