Наші в Парижі

Загальноєвропейський освітній проект (учасники проекту 16 країн, в тому числі й Україна), що був започаткований 2005 року в Амстердамі Музеєм «Будинок Анни Франк» та ОБСЄ ( Бюро демократичних інституцій та прав людини – OSCE/ODIHR) повернувся в Україну. Як відомо в рамках проекту було видано Навчальні зошити в трьох частинах для старшокласників та методичний посібник для вчителів. З 2009 по 2012 рр. Український центр вивчення історії Голокосту за підтримки ОБСЄ провів для вчителів історії та суспільних дисциплін одноденні методичні семінари в рамках проекту в 19 обласних центрах країни (http://www.holocaust.kiev.ua/news/navch_mat.html). В 2014 року проект продовжено завдяки підтримки німецького фонду EVZ — «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» (http://www.stiftung-evz.de/start.html)
27 жовтня 2014 р. відбувся семінар у Запоріжжі в ліцеї Вибор за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради

Український центр вивчення історії Голокосту (Ukrainian Center for Holocaust Studies) разом з Меморіалом Шоа Mémorial de la Shoah (Франція, Париж) з 14 по 19 грудня 2014 року провели Шостий навчально-методичний семінар з історії Другої світової війни та історії Голокосту в Європі для викладачів історії з України, де учасником була директор ліцею Вибор Александрова Вікторія Станіславівна. Семінар відбувся в Меморіалі Шоа у Парижі. Протягом семінару в учасників була можливість прослухати лекції провідних французьких та українських спеціалістів на теми історії Голокосту та інших геноцидів, відвідати місця та музеї Парижу, пов'язані з історією Голокосту, презентувати свої досягнення в сфері викладання цієї теми.