Тиждень точних наук з 08.02.2021-12.02.2021

Новини on 14 Лют , 2021

В Академічному ліцеї «Вибір» з 08.02.2021-12.02.2021 насичено проведено тиждень точних наук під гаслом: «Лідер-онлайн».

План проведення тижня точних наук «Лідер — онлайн»

Інформатика, учителі: Ярова О.В., Снєгур А.В., Швець І.В.

Учні 2х класів Цього тижня з самими маленькими учнями, що тільки розпочали вивчати інформатику, ми доторкнулись до дива, сучасних цифрових технологій. За допомогою звичайних олівців, розмальовок та смартфону змогли оживити героїв. 3D розмальовка це ідея для сучасної творчості, з використанням технології доповненої реальності. Персонажі на ній оживають і виглядають так, як їх розфарбувала дитина. Розмальовка допомагає навчати і розвивати учня в цікавій ігровій формі.

Учні 3х класів До тижня точних наук на уроках інформатики в 3х класах було проведено захід до теми «Віртуальна та доповнена реальність». З учнями повторили роботу в графічному редакторі Paint та за допомогою додатку Quiver «оживляли» наші картинки. Додаток дозволяє нам роздруковувати, розфарбовувати і з використанням технологій доповненої реальності «оживляти» розмальовані зображення.

Учні 4х класів В світі сучасних технологій є важлива функція – робота онлайн. За допомогою онлайн документів ми можемо одночасно працювати з різних точок світу. На уроках інформатики учні 4х класів створили свій онлайн проект присвячений Безпечному інтернету. Діти дізнались, що таке онлайн презентація, як працювати одночасно в одному онлайн файлі та засвоїли правила безпечного інтернету.

Учні 5х класів З учнями 5х класів написали власну гру в Skratch, яку ми назвали «Знищити Covid-19» тут діти опанували навички роботи з написання власних ігор та проявили власну фантазію, як вони уявляють вірус намалювавши спрайти самостійно

Учні 7х класів Що більше всього люблять підлітки, звісно гратись своїми гаджетами. На уроках інформатики діти навчились створювати свої власні ігри. Що принесло їм ще більше задоволення.

Математика. Алгебра. Геометрія. Учителі: Титова І.А., Безсмертна В.С., Солонина М.В., Паназдирь А.В.

Учні 5х класів 8 лютого в ліцеї «Вибір» учні 5-тих класів, подорожуючи мережею Інтернет з’ясували, що це за наука, коли і як вона з’явилася і як розвивалася…Діти замислилися над питанням: «Що для мене математика?». Так з’явилася онлайн виставка » Математика очима дітей»

11 лютого в рамках тижня математики учні 5-тих класів подорожували мережею Інтернет. Ми розглянули цікаві платформи для вивчення математики. З’ясували, що грати на мобільному пристрої можна з користю. Дітям дуже сподобалися логічні задачі на logiclike.com, цікаві факти з математики на formula.co.ua. Хоч в 5- тому класі ще і не вивчали від’ємні числа, але наші лідери розгадали шифр від вчителя математики…

Комп’ютер і гаджет — це гарні помічники в навчанні і розвагах, але дітям теж треба живе спілкування, навички роботи в команді. 12 лютого в 5а,5б та 5в класах була проведена інтелектуально — розважальна математична гра » Хто найкращий». Діти засвоїли 4 звичку високоефективних людей «Думай про виграш для всіх» і весело, корисно провели час. Звання » Лідер математики» отримала команда хлопців 5а класу, команда дівчат 5в, в 5б перемогла дружба!!!

Учні 6х класів В епоху цифрових технологій різноманітні гаджети використовуються у всіх сферах життя. Не виключенням є навчальний процес. Тепер учні 6-@,6-б,6-в вміють використовувати свої «мобілки» з користю для навчання. Всі разом познайомились з додатком learning apps, застосували креатив до розв’язання цікавих вправ, що зробило навчання цікавим, динамічним, захопливим, сучасним та ефективним.

Учні 7х класів  Ніщо так не цікавить, як схована на просторах інтернету задача. Завзята і весела гра 7-А і 7-Б класу.

Учні 8х класів Тиждень точних наук 8А завершив презентацією проекту «Золотий перетин». Його принципи використовуються в математиці, фізиці, біології, астрономії й інших науках, в архітектурі та мистецтвах. Творча група, яка працювала над проектом, довела, що наука неможлива без творчості, як і творчість неможлива без краси. 8-Б в пошуках істини в інтернеті. Жвава гра на уроці!!

Учні 9х класів  В сучасному світі математика і інформатика тісно зв’язані. Учні 5-тих, 9б та учні вечірнього відділення змагалися в конкурсі » В світі геометричних фігур». Вітаємо переможців!!!

9 лютого учні 5-тих та 9б класу, учні вечірнього відділення з’ясовували, чи потрібно вивчати математику. Старшокласники » прокачали свої мізки», розв’язуючи логіко-математичні тести онлайн. Звання » Вітаємо переможців!!!

Учні 10 класу Цікаво та пізнавальне завершила тиждень точних наук математична група 10 класу. Історію одного дослідження ізопериметричних властивостей геометричних фігур представили Лепетченко Дмитро, Пасічник Назар та Щупак Владислав. Своє бачення розв’язання актуальної проблеми було представлено й історичним екскурсом у давнину, й строгими доведенням математичних фактів, й інтерактивними дослідами, в яких прийняли участь всі учні групи. Головний висновок, який зроблено — знання про ізопериметричні властивості фігур допоможуть економне витрачати ресурси, а тому жити в гармонії з природою, використовуючи ощадно її дари.

Учні 11 класу Малювання може бути і на алгебрі, для цього треба мобільний телефон, будь-який графічний калькулятор-і твори картину!!!!

Фізика. Учителі: Завидовська Н.В., Томкович Т.І.

Учні 6х класу Учні 6-Б та 6-В класів в ігровій формі вивчали властивості електричних полів, виконували цікаві досліди. Учні 8-А класу демонстрували вміння складати електричні кола, використовуючи «Віртуальну лабораторію».

Учні 11 класу На вечірньому відділенні Запорізького академічного ліцею «Вибір» тиждень точних наук розпочався проектом «Фізична радіохвиля». Учні 11 Б класу разом з Томкович Т. І. вдосконалювали вміння працювати над публікаціями, презентаціями, створенням веб-сайту. Головне — прийшло розуміння, що комп’ютер може бути інструментом навчання. Всі працювали поступово, крок за кроком! І певних результатів ми досягли! Учні 11Б класу вечірнього відділення вдосконалювали вміння працювати на платформі Learning Apps. org. Змінити звичайний формат навчання дозволили онлайн вікторини та ігри: онлайн шанс — вікторина «Її величність», фізична онлайн — гра пазл «Угадайка. Фізичні величини, явища та прилади», онлайн — гра «Знайти пару. Видатні вчені та відкриття». Дистанційне навчання веде до розуміння, що успіх досягається наполегливістю, бажанням вчитися.

Посилання на всі фото: https://photos.app.goo.gl/ezbJWd6kJ3REDT8t9